Tips voor het verwijderen van zelfbruiner vlekken

Nu het zomer is wil je natuurlijk een mooie bruin tintje hebben. Op de zonnige zomerdagen kun je natuurlijk lekker in de zon gaan liggen of je kunt een zonnebankje pakken, maar tegenwoordig gebruiken we ook steeds vaker een zelfbruiner. Zeker voor de minder zonnige dagen wanneer je een feestje hebt. Helaas gebeurt het dan alleen weleens dat je wakker wordt met zelfbruiner vlekken en dat willen we natuurlijk niet. Met deze tips kun je heel gemakkelijk de zelfbruiner vlekken verwijderen.

Scrubben

Scrubben is een van de gemakkelijkste manieren om van de vlekken af te komen. Dus stap in de douche pak er een grove scrub bij en scrubben maar. Je zult zien dat zodra je onder de douche vandaan komt je huid weer egaler eruitziet en de vlekken (grotendeels) verdwenen zijn.

Citroensap

Heb je geen scrub in huis? Mix dan wat citroensap met suiker om een eigen natuurlijke scrub te maken. Het citroensap licht de vlekken op en de suiker zorgt ervoor dat de huid gescrubd wordt. Voor het maken van de scrub kun je zowel verse citroensap gebruiken als kant en klare citroensap in een fles. 

Olie

Omdat een droge huid pigment vast houdt is het ook zeker de moeite waard om je huid in te smeren met olie op de plekken waar je zelfbruiner vlekken hebt. Vaak zijn het net de drogere plekken waar ook de bruiner vlekken zijn. Denk aan de knieën, hielen en bijvoorbeeld je knokkels. Smeer daarom je huid in met olie en spring vervolgens in de douche. Je zult merken dat de vlekken zijn verminderd als je onder de douche uit komt.

Nagellak remover

Deze tip heb ik ooit eens gehoord van een vriendin en is nu een van mijn favoriete manieren om de vlekken te verwijderen. Binnen no time ben je van de zelfbruiner vlekken af! Gebruik een nagellak remover zonder aceton dit voorkomt uitdroging van de huid. Maak een wattenschijfje nat met de nagellak remover en wrijf de vlekken van je huid. Je zult zien dat dit een snelle en makkelijke manier is. Zeker als je weinig tijd hebt in de ochtend.  

Scheergel

Ook scheergel helpt bij het verwijderen van de zelfbruiner vlekken. Het zal de vlekken misschien niet volledig vervagen maar het zal wel helpen met verminderen. Heb je toch net een scheerbeurt nodig? Dan is dit de perfecte oplossing om eerst te doen voordat je met andere dingen aan de slag gaat.  

Gebruiken jullie weleens een zelfbruiner en heb je dan ook last van vlekken of heb je nog andere goede tips? Laat het ons weten!