Tips om de lockdown aangenamer te maken.

lockdown

Het is natuurlijk heel vervelend dat we deze weken in een lockdown zitten en zoveel mogelijk thuis moeten blijven. Dat we niet naar de kapper, schoonheidssalon en niet kunnen sporten in de sportschool, hakt er bij de meeste wel even flink in. Ook wij zijn helaas dicht tijdens deze lockdown. Speciaal daarom hebben we dit keer een aantal leuke tips op een rijtje om deze lockdown goed door te komen. Laten we op deze manier de lockdown zo aangenaam mogelijk maken.

Tijdens deze corona periode hebben veel mensen meer tijd. Misschien omdat ze momenteel niet kunnen werken, minder werken of misschien omdat je vanuit huis werkt en dit een hoop reistijd scheelt. Hoe dan ook is dit een goed excuus om wat tijd voor jezelf te maken en je beauty routine uit te breiden nu er meer tijd is.

Gezichtsverzorging

Omdat je een tijdje niet naar de schoonheidssalon kunt komen om je te laten verzorgen raad ik aan om twee keer per week je huid goed te scrubben en een goede gezichtsmasker aan te brengen. Normaal maak je daar misschien minder snel tijd voor maar tijdens deze periode is een beetje extra verzorging lekker ontspannend. Samen met een goede reiniging van de huid twee keer per dag zorgt dit voor een frisse en gezonde huid. 

Handverzorging

Hydrateer je droge handen goed. We weten allemaal hoe belangrijk het is om je handen te wassen, zeker om het virus weg te houden. Maar dit zorgvuldig veel wassen zorgt ook voor extra droge handen. Zorg daarom voor het goed hydrateren van je handen met een handcreme of een andere vette creme. Blijven je handen enorm droog? Probeer dan eens om je handen voor het slapen gaan dik in te smeren met een creme en je handen te bedekken met katoenen handschoenen. Dit zorgt voor een betere absobering van de creme.  

Ontspanning

Neem eens een warm bad. Pak er een boek bij of een lekker wijntje en ga eens lekker in bad. Even een extra momentje voor jezelf is altijd goed! Maak het bijvoorbeeld gezellig door kaarsjes aan te doen en een wijntje erbij. Heb je geen bad maar een douche? Geen probleem, tegenwoordig heb je mobiele badkuipen te koop die heel gemakkelijk te vullen zijn in de douche en ook weer te legen, ideaal. 

Nagelverzorging

Wat ik zelf persoonlijk altijd fijn vindt is als mijn nagels weer net verzorgd zijn. Omdat dit momenteel niet in de salon gedaan kan worden is het een goed idee om dit tijdelijk thuis zelf te doen. Persoonlijk geeft mij dit meteen weer rust en een goed resultaat maakt het extra goed. Wil je meer lezen over tips hoe je thuis je nagels kunt verzorgen? Lees dan onze blog over nagels verzorging. 

Beweging

Zorg ook voor genoeg beweging. Zeker voor degene die nu vanuit huis werken is het verstandig om tussendoor af en toe even op te staan en iets anders te doen. Ga bijvoorbeeld even tussendoor lekker buiten wandelen met de hond. Zo ben je even weg van je werkplek en krijg je meteen weer de nodige beweging.

Geef het huis ook eens een goede poetsbeurt. Nu je meer thuis bent valt het iedereen waarschijnlijk stiekem wel op dat je huis toch wat stoffiger en rommeliger is dan je voorheen in de gate had. Een extra keer de stofzuiger uit de kast trekken is dus helemaal niet verkeerd in deze tijd. Bovendien verbrand je direct ook wat extra calorieën. Twee vliegen in een klap dus!