Permanente make-up

Er altijd en overal verzorgd uitzien!

 

Permanente make-up of PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurt met een pen waarin een hygiënische naaldmodule inkt in de huid klopt.

Permanente make-up lijkt qua techniek op een tatoeage, echter is het resultaat wel degelijk anders. Door middel van micro-pigmentatie hebben we de mogelijkheid om cosmetische tatoeages en cosmetische reconstructies te maken.

Permanente make-up kan worden toegepast om wenkbrauwen, lippen of oogleden te accentueren en/of te corrigeren. Permanente make-up blijft gemiddeld 3 tot 5 jaar zitten en vaak zelfs nog langer! Het mooiste is wel als u afhankelijk van uw huidtype elke 1 à 2 jaar een touch up-behandeling uit laat voeren zodat de kleur niet te veel vervaagt.

 

De behandeling wordt als volgt gedaan:

Na een informatief consult zullen we de vorm vaststellen. Bij het aanbrengen van een eyeliner zullen we de lijn plaatsen in de wimperinplant of net iets daarboven. Een wing is niet geschikt bij een permanente eyeliner.

Zowel voor de lippen als voor de wenkbrauwen zal in overleg de vorm worden uitgetekend.

Inmiddels zijn er verschillende technieken mogelijk. Na het aanbrengen van de basislijn wordt er gekozen voor een 3D-techniek of een haarstrook-techniek.

Indien er geen natuurlijke haargroei in de wenkbrauw is, zullen we eerst een basislijn aanbrengen, waarna we voor één van bovenstaande technieken zullen kiezen. Na 2 weken zal een vervolgbehandeling plaatsvinden, indien het genezingsproces vlot verloopt. Dan kunnen we aanpassingen in de stijl, kleur of vorm laten plaatsvinden.

Zes weken na de eerste afspraak zal er een eindconsult plaatsvinden. Gemiddeld zal de complete behandeling uit 3 sessies bestaan.

 

Hygiëne en veiligheid

Gezien de wet en certificering van de GGD zijn wij genoodzaakt volgende de hygiëne-normen te werken. Wij zijn in het bezit van de vergunning en worden regelmatig gecontroleerd. Uiteraard wordt er voor iedere behandeling een nieuwe hygiënische naald-module gebruikt en werken we met zowel de goedgekeurde preparaten als de juiste latexvrije handschoenen.

Tijdens de behandeling kan een scherpe pijn ervaren worden. Dit komt omdat er meerdere keren over hetzelfde stukje huid heen moet worden gegaan voor een perfect resultaat. Het is mogelijk de huid van tevoren te verdoven met een lidocaïne-preparaat. Dit middel is in Nederland alleen op recept verkrijgbaar. De crème moet meestal ongeveer 1 uur van tevoren op de te behandelen huid worden aangebracht. Bij de ogen kan de crème het beste in de studio worden opgebracht door de deskundige. Het nevenvoordeel van verdoven is niet alleen dat de huid ongevoeliger wordt, maar ook dat de bloedvaatjes zich aan de oppervlakte sluiten.

 

Nazorg

Drie dagen na het behandelingsmoment raden we aan de gepigmenteerde huid niet of nauwelijks nat te maken. Een zachte, natuurlijke vaseline kan verlichting geven. Stoom tijdens het douchen zoveel mogelijk vermijden. De poriën gaan dan openstaan en het gestolde pigment kan dan weer vloeibaar worden, waardoor de kleur terugloopt.

Chloorhoudend water, sauna en zonnebank moet 1 week worden vermeden. Tevens is het af te raden om de eerste week vol in de zon te gaan zitten. Een zonnebril biedt een relatief korte bescherming.

 

Ogen

Eyeliner boven €100,-

Eyeliner onder €75,-

Eyeliner boven en onder €150,-

Wenkbrauwen

Ingeschaduwde wenkbrauwen €225,-

Hairstroke-techniek wenkbrauwen €225,-

Lippen

Lipline €225,-

Lipline met schaduw €225,-

Full lips (volledig ingekleurd) €250,-

Voor vaste klanten gelden gunstigere tarieven voor een touch-up

 

Firzt Beautyspecialist schoonheidssalon Veldhoven