Nagels thuis verzorgen en verwennen tips – Firzt Beauty

nagels

Nu de regels weer zijn aangescherpt en we beter zoveel mogelijk thuis kunnen blijven wil ik jullie tips geven hoe je zelf je nagels thuis goed kunt verzorgen.

Een goede basis is het begin voor sterke, gezonde en mooie nagels. Natuurlijk hebben we niet alle professionele tools zoals in een salon maar ook met de basic tools kunnen we prima de nagels zelf verzorgen. Voordat we beginnen met de nagelverzorging is het belangrijk om te kijken of je de juiste benodigdheden thuis hebt. Dit zijn de tools die je nodig hebt:

  • Nagellakremover of gellak remover
  • Nagellak of gellak
  • Een vijl
  • Een bokkenpootje
  • Een basecoat
  • Een topcoat
  • Nagelriemolie

Reinigen van de nagels

De eerste stap is het reinigen van de nagels. Vaak heb je nog een oude nagellak kleurtje op die je eerst moet verwijderen met een nagellak remover of een gellak remover als je gellak gebruikt. Ook als je geen nagellak op hebt raden wij deze stap aan. Dit om te zorgen dat je het nagelbed vetvrij maakt en zorgt dat je basecoat straks goed zal hechten. Tip: voor het verwijderen van gellak is de Magic gel remover een echte aanrader. Hiermee zijn je oude nagellak resten er in een mum van tijd vanaf zonder moeite. Was na het verwijderen van de oude nagellak resten je handen goed schoon.

Nagels vijlen

Mocht je jouw nagels willen inkorten of de vorm willen veranderen dan is het beste om de nagels te vijlen. Knippen van nagels zorgt er namelijk al snel voor dat je scheuren krijgt in de nagel waardoor hij afbreekt. Wat natuurlijk heel erg zonde zou zijn. Veilig de nagels vijlen dus! 

Nagelriemen bijhouden

Een belangrijk onderdeel dat vaak vergeten wordt is het verzorgen van de nagelriemen. Als je nagelriemen niet verzorgt kunnen ze uitdrogen en aan je nagels vast gaan zitten. Een goede verzorging van je nagelriemen zorgt voor een betere en snellere groei van de nagels. Met behulp van het bokkenpootje kun je de nagelriemen voorzicht los maken en naar achter duwen. Zorg dat je dit elke keer doet tijdens het verzorgen van je nagels. 

Aanbrengen basecoat

Breng een dun laagje basecoat aan en laat dit goed drogen voor je begint met het aanbrengen van de nagellak. Een goede basecoat is de Essie all in one base- en topcoat. De naam zegt het eigenlijk al, dit product is zowel als een basecoat alsook voor een topcoat te gebruiken en is daarom ideaal. 

Nagels lakken

Als de basecoat goed is opgedroogd is het tijd voor het aanbrengen van het nieuwe nagellak kleurtje. Zorg dat je de nagellak in dunne en meerdere laagjes aanbrengt voor het mooiste resultaat. Het aantal laagjes is verschillend per nagellak kleur.

Topcoat aanbrengen

Als laatste breng je een topcoat aan op de nagels. De topcoat beschermt en versterkt de nagels. Daarnaast zorgt het voor een mooie glanzende finnish. Verzorg tenslotte de nagelriemen met een verzorgende nagelriemolie. 

Heb je nieuwe inspiratie voor leuke nagellak kleurtjes nodig die je niet al binnen een paar dagen gaan vervelen? Bekijk dan de leuke Essie nagellak kleurtjes bij ons in de webshop.